Borsselepolder Oost

Borsselepolder Oost
Omschrijving Borsselepolder oost
Overkoepelende context Dijkvakken Zeeland
Locatie Zuid-Beveland
Coördinaten 51° 24' 38", 3° 45' 55"
Begindijkpaal dp 504+20
Einddijkpaal dp 541+10
Jaar 1997
Bekleding Betonzuil, Ingegoten basalt
Specifieke constructie Strekdam, Spuisluis
Voorland Slik, Stroomgeul
Ruimtegebruik





file name
created in page
type
bibtex type
title
creator
date
hyperlink
booktitle
alt tag
chapter
organization
institution
address
location
journal
edition
publisher
howpublished
series
volume
number
crossref
description
subject Dijkvak, Dijk, Waterkering

Met de onderstaande vijf knoppen worden werkprocessen gecreëerd. Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een term die de lading dekt.

 

 

 

 




Het dijkvak van de Borsselepolder-oost lag in het beheersgebied van het Waterschap Zeeuwse Eilanden, nu onderdeel van het Waterschap Scheldestromen. Het is gelegen aan de noordzijde van de Westerschelde ten oosten van het dorp Borssele. Het gedeelte dat is geselecteerd voor verbetering heeft een lengte van ongeveer 3275 m en ligt tussen dp 504,2 in de Ellewoutsdijkpolder (oostgrens)en dp 541,1 in de Borsselepolder (westgrens).

Bijzonderheden

Start door minister Jorritsma

Bij de aanvang van dit werk heeft de openingsceremonie van het project Zeeweringen plaatsgevonden. Dit gebeurde op 2 april 1997 waarbij minister A. Jorritsma de opening verrichtte. Om aan de bevolking daadkracht te tonen werden de eerste werken reeds in 1997 uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden werkelijk noodzakelijk waren zijn de dijkvakken met zorg uitgezocht. Dit is gebeurd op basis van de toen geldende regels, die als basis dienden voor de eerste scoop van het projectbureau. Er zijn vier trajecten uitgekozen om in 1997 uit te voeren. Alleen van de hoge tafel werd met grote zekerheid vastgesteld dat de aanwezige bekleding onvoldoende was en moest worden vernieuwd. Zowel voor dit werk als voor het in 1998 uitgevoerde werk Borsselepolder-West zijn voor het grootste deel alleen de boventafels verbeterd. In 2002 zijn de ondertafels van beide werken uitgevoerd.



Randvoorwaarden

De in 1997 toegepaste randvoorwaarden waren van voorlopige aard; in een later stadium (2001) zijn hierop aanpassingen doorgevoerd. Voordat dit dijkvak aan het waterschap kon worden overgedragen, heeft een geavanceerde hertoetsing plaatsgevonden waaruit bleek dat de nieuwe bekledingen ook bij deze nieuwe randvoorwaarden nog konden worden goedgekeurd.



Boventafel met ecotop

Zuilen met ecotop boven ingegoten ondertafel

Besloten is om de gehele boventafel te voorzien van een bekleding met een ecotoplaag, met de bedoeling dat hierdoor de begroeibaarheid van de bekleding zou worden bevorderd.

Op een deel van de boventafel, op het gedeelte dp 504,2-508,0 is een proefvak toegepast met Hydroblocks. Dit is een zuiltype dat machinale plaatsing in bochten mogelijk maakt. Ook op dit vak is een eco-top boven NAP+2,15 m toegepast. Dit deel van de verbetering is in de ontwerpnota beschreven als meerwerk. De evaluatie van dit proefvak is weergegeven in K01061997,"Memo proefvak hydroblocks".



Kerndocumenten







De View-Navigation (VN) pagina's.


De opbouw van deze context.

  • Subcontexten
  • Actor
  • Practices & Experiences
  • Elementen
  Type
Borsselepolder Oost contract Activity
Borsselepolder Oost ecologie Activity
Borsselepolder Oost inventarisatie Activity
Borsselepolder Oost ontwerp Activity
Borsselepolder Oost revisie Activity
Borsselepolder Oost risico Activity
Borsselepolder Oost toetsing Activity
Borsselepolder Oost uitvoering Activity
  • Links tussen elementen
HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares