Bruinisse inventarisatie

Bruinisse inventarisatie
Dijkvak Bruinisse
Decompositie type
TM werkproces stap a) Inventarisatie

Activity IOR



Bruinisse, oude bekleding en palenrij
Bruinisse, afgekeurde bekleding

Voormalige veerhaven Zijpe

In de voormalige veerhaven Zijpe bestond de dijkbekleding uit basalt. Een reeds verbeterd deel bestond uit een overlaging van gepenetreerde breuksteen op de ondertafel en betonzuilen op de boventafel. Aansluitend lag er een onderhoudsstrook van asfalt.

Vluchthaven Zijpe

De loswal in de Vluchthaven verkeerde in goede staat. Maar de havendammen van de haven vertoonden diverse verzakkingen en er was sprake van achterstallig onderhoud. Dit gold ook voor de glooiing in de haven. In de Vluchthaven en op de havendammen bij de Vluchthaven bestond de bekleding uit Petit graniet. De loskade in de haven was bekleed met Stelconplaten. Bij dijkpaal 410 lagen leidingen in de dijk.

Dijk langs de Stoofpolder

De bekleding van de ondertafel van de dijk langs de Stoofpolder bestond uit Lessinische en Vilvoordse steen. De boventafel was bekleed met Haringmanblokken, vlakke betonblokken en basalt. Rond de scheepswerf tussen de Stoofpolder en de Reparatiehaven zijn damwanden aanwezig. Die waren bekleed met vlakke betonblokken.

Reparatiehaven

In de Reparatiehaven ligt een houten steiger over de glooiing. De steiger wordt gebruikt door een machinefabriek, die in de haven gevestigd is. De glooiing daar was bekleed met vlakke betonblokken. Aan de buitenzijde van de Reparatiewerf ligt de Korte Zuidhavendam. Daar bestond de dijkbekleding deels uit Vilvoordse steen. Daarboven lag basaltbekleding, die eindigde in rechtop geplaatste staalplaten.

Vanaf de Reparatiehaven tot de Vissershaven

Vanaf de Korte Zuidhavendam richting de Vissershaven ligt een damwandconstructie tot aan de boothelling van de Oosterschelde Jachtwerf. Rond de damwand was een betonnen deksloof aanwezig. Tussen de boothelling en de Gemeentehaven lag er ter plaatse van de Oosterschelde Jachtwerf steenbekleding van Vilvoordse steen met daarboven basaltzuilen. Boven de basaltbekleding waren stukken damwand in de taludhelling geplaatst. De damwand was niet verankerd en de planken stonden er diep in de grond. Achter de damwand was het terrein verhard met Stelconplaten en ingericht voor de opslag van boten.




De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares