Buitenhaven Vlissingen Inventarisatie

Buitenhaven Vlissingen Inventarisatie
Dijkvak Buitenhaven Vlissingen
Decompositie type
TM werkproces stap a) Inventarisatie

Activity IOR



Van de Eilanddijk was de ondertafel bekleed met basaltzuilen en de boventafel met breuksteen, die was ingegoten met asfalt. Deze bekleding ging verder op de berm en sloot aan op de asfaltverharding. De berm begon op NAP + 4,8 m. Aan de oostzijde van de dijk bevonden zich vakken met Doornikse steen en granietblokken, die beide met beton zijn ingegoten, en een vak met basaltzuilen, dat met asfalt was ingegoten.

Het buitentalud en de kop van de havendam waren bekleed met granietblokken, ingegoten met beton, en basaltzuilen, grotendeels ingegoten met beton. De bekleding op het binnentalud was een lappendeken van natuursteen, betonelementen, gras en asfalt. Een aantal van deze bekledingen was ingegoten met beton. De kruin van de havendam was gedeeltelijk bekleed met vlakke betonblokken. De kruinhoogte van de dam varieerde van NAP + 5,2 m tot NAP + 5,9 m. De binnenzijde van de dam had steile taluds, met hellingen tot 1:1,8.

De taludbekleding naast het fiets-voetveer bestond uit een smalle strook van basaltzuilen aan de teen en een groot vlak van vlakke betonblokken daarboven. De betonblokken eindigden op circa NAP + 4,5 m tegen een betonnen keerwand.

De steenbekleding tussen Zuidwatering en de Buitenhaven bestond grotendeels uit basaltzuilen. Er waren kleine vlakken met Vilvoordse steen en granietblokken aanwezig. Hier sloot de bovengrens van de steenbekleding, die varieerde van NAP + 2,7 m tot NAP + 4,3 m, aan op een grasbekleding en een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Deze grasbekleding liep door tot op de berm, die begon op NAP + 6,3 m.




De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares