Hansweert ontwerp

Hansweert ontwerp
Dijkvak Hansweert
Decompositie type
TM werkproces stap c) Ontwerp

Activity IOR



Het voorontwerp, de variantenafweging en het definitieve ontwerp van het dijktraject zijn uitgebreid omschreven in de ontwerpnota. Het dijktraject is daarin onderverdeeld in twee deelgebieden:

  • deelgebied 1: van dijkpaal 258+50 meter tot dijkpaal 259
  • deelgebied 2: van dijkpaal 259 tot dijkpaal 260+60 meter. Dit deelgebied bestaat uit een achterliggende deel (achter het buitendijkse bedrijventerrein) en een voorliggend deel (de glooiing tussen het bedrijventerrein en de Westerschelde).

Samengevat ziet het ontwerp er als volgt uit: In beide deelgebieden heeft het onderste deel van de ondertafel steenbekleding die bestaat uit gekantelde betonblokken. Het deel daarboven is bekleed met nieuwe betonzuilen. De bekleding van de boventafel in beide deelgebieden bestaat uit betonzuilen.

Aanpassing ontwerp

In het talud van de glooiing voor het bedrijventerrein lag oorspronkelijk een berm vrij laag in de steenbekleding. Daarop bleven resten veek liggen. Die resten stonken en werden geregeld door jeugd uit het dorp in brand gestoken. Op verzoek van de eigenaar van het bedrijventerrein paste projectbureau Zeeweringen het ontwerp aan zodat er één aaneengesloten talud ontstond, zonder tussenberm. Projectbureau Zeeweringen plaatste het nieuwe onderhoudspad zo hoog mogelijk aan de buitenkant van het talud. Omdat de eigenaar van het bedrijventerrein plannen had om het terrein te verhogen en nieuwbouw te realiseren, stemde het projectbureau de hoogte van het onderhoudspad daarom af op het gewenste niveau van het bedrijventerrein en de bebouwing, direct grenzend aan een deel van het onderhoudspad.




De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares