Hollarepolder ecologie

Hollarepolder ecologie
Dijkvak Hollarepolder
OM werkproces stap c) Ecologie

Activity IOR



Hollarepolder schor wordt gespaard

In het ecologisch detailadvies worden de aanwezige planten geïnventariseerd, zowel in de getijzone als ter plaatse van de boventafel. Op basis hiervan wordt een advies verstrekt over de soort nieuwe bekleding die moet worden gekozen om minstens een gelijkwaardige begroeiing in de toekomst te verkrijgen. Dit detailadvies is opgenomen als bijlage van de ontwerpnota.

Schor

Voor het dijkvak ligt een schor. Om het schor te sparen hield de aannemer een werkstrook aan van maximaal acht meter vanuit de teen van de dijk. Daarmee bleef hij ruim binnen de volgens de vergunning toegestane werkstrook van vijftien meter. Na afloop van de dijkversterking constateerde Zeeweringen dat de aannemer het schor netjes en (vrijwel) onbeschadigd had achtergelaten.

Groot zeegras

In één van de kreken van het schor groeit groot zeegras (Zostera marina). Om dit te sparen mocht de aannemer het water dat uit de voet van de dijk gepompt werd niet in de kreek lozen. Dit om te voorkomen dat het zeegras bedolven zou worden door sediment en daardoor zou afsterven.

Hollarepolder aanleg bijenhotel

Schorzijdebij

Om de zeldzame schorzijdebij te ondersteunen heeft projectbureau Zeeweringen een bijenhotel aangelegd in de buurt van het schor, dat voor dijktraject Hollarepolder ligt. Vrijwilligers van landschapsbeheer Zeeland onderhouden het bijenhotel.








De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares