Koude- en Kaarspolder Ecologie

Koude- en Kaarspolder Ecologie
Dijkvak Koude- en Kaarspolder
OM werkproces stap c) Ecologie

Activity IOR



inlaag
aanbrengen bassin Rijke Dijk
bassin Rijke Dijk

In het detailadvies wordt aangegeven welke bekleding nodig is om de kwaliteit van de flora terug te krijgen, zoals die bij de oude bekleding aanwezig was. Hier wordt geadviseerd om een bekleding van zuilen toe te passen. Ook vanuit de Grontmij wordt een lijst met aandachtspunten op het gebied van ecologie aangereikt om bij het opstellen van de ontwerpnota rekening mee te houden. Onder andere wordt geadviseerd om zo weinig mogelijk over de kruin van de dijk te rijden om vogels in de achterliggende inlaag niet te verstoren.

Project Rijke Dijk

In 2007 is besloten om een deel van de kreukelberm van de Koude- en Kaarspolde uit te voeren als een project voor het project Rijke Dijk. Het is de bedoeling om in de kreukelberm voorzieningen te treffen waar de natuur zich optimaal kan ontwikkelen. Er zijn bassins ontworpen waar ook tijdens lage waterstand water zal achterblijven. Hiertoe zal de breuksteen worden gepenetreerd. Een sortering 60-300kg is echter niet goed vol en zat in te gieten. Het deel van de kreukelberm ter plaatse van het project zal worden uitgevoerd met breuksteen 10-60kg, die volledig zal worden ingegoten.

Naast deze adviezen met betrekking tot de aanpassing van de bekledingen is er een Inventarisatie van broedvogels, amfibieën, reptielen en zoogdieren uit 2005.








De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares