Op eigenschap zoeken

Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de querybouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Description" met waarde "Hoofdcontext voor de binnendijkse aquacultuur". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • GT VM Guided tour informatiesysteem Veerse Meer  + (Guided tour van de Veerse Meerwiki)
  • Hansweert  + (Hansweert)
  • Burghsluis  + (Haven Burghsluis Koudekerksche inlaag, 2014)
  • Haven de Val  + (Haven de Val, Zuidhoek, Zuidernieuwlandpolder, Gouweveerpolder)
  • Sint-Annaland  + (Havendam St. Annaland, Suzannapolder)
  • Hellegatpolder  + (Hellegatpolder)
  • Try  + (Hello world!)
  • Nieuw Noord-Bevelandpolder  + (Herstel Vliete- en Thoornpolder (2007))
  • Vliete- en Thoornpolder  + (Herstelwerkzaamheden in combinatie met Nieuw Noord-Bevelandpolder (2013))
  • LLPBZ Afzetten depot ivm rugstreeppad  + (Het depot was aangemerkt als leefgebied va
    Het depot was aangemerkt als leefgebied van de beschermde rugstreeppad. Dit moest onaangetast blijven door goede afwatering (poeltjes zouden kunnen zorgen voor explosieve populatiegroei) en een verbod op het storten van zand. Op 10 september werd geconstateerd dat toch grote hoeveelheden zand waren opgeslagen en dat er herhaaldelijk was gereden door het leefgebied. Het projectbureau had de aannemer beter kunnen verplichten het leefgebied van de rugstreeppad af te zetten met hekken zodat werkverkeer hier geen toegang had gehad.
    t werkverkeer hier geen toegang had gehad.)
  • LLPBZ Aanbrengen geotextiel in langsbanen  + (Het filterdoek werd in banen haaks (van on
    Het filterdoek werd in banen haaks (van onder naar boven) op het talud gelegd met een overlap van 50 cm. Omdat de sets basalton in stroken evenwijdig aan het talud worden opgebouwd, moeten de banen doek opgerold worden zodat er daarboven weer een baan kleitalud door de kraan kan worden afgemaakt. Met wat ruw weer en hoog water spoelt er dan klei en/of mijnsteen over het opgerolde doek. Het schoonmaken van het doek en het verkrijgen van een goede aansluiting van de onderlinge banen op elkaar is niet gemakkelijk. De aannemer heeft gevraagd of hij de onderste banen in de langsrichting mag aanbrengen om zodoende een betere aansluiting van de banen op elkaar te krijgen. Dit wordt door de directie toegestaan alleen bij de ondertafel en de banen moeten dan zodanig worden aangebracht dat de lager gelegen baan filterdoek over de hoger gelegen baan wordt gelegd t.p.v. de overlap en de overlap dient 0.5m te bedragen.
    rlap en de overlap dient 0.5m te bedragen.)
  • Dijkversterking Zeeland  + (Het hoofdproces van Dijkversterkingen in Zeeland zoals wordt uitgevoerd door projectbureau Zeeweringen.)
  • LLPBZ Gehydrateerd inwasmateriaal  + (Het inwasmateriaal tussen de betonzuilen is op vrij veel plaatsen gehydrateerd, oorzaak is foutieve opslag van hydraulische slakken en steenslag (door elkaar) gedurende de uitvoering.)
  • Ameland  + (Het kustvak Ameland.)
  • LLPBZ Mechanisch zetten basalt  + (Het mechanisch zetten van basalt, ook op e
    Het mechanisch zetten van basalt, ook op een gelijk filter, lijkt geen nadelige invloed op de klemming van de basalt te hebben. Het mechanisch zetten dient echter nog wel verder te worden ontwikkeld om als een volwaardig alternatief meegenomen te kunnen worden.
    g alternatief meegenomen te kunnen worden.)
  • LLPBZ Toezegging communicatie  + (Het projectbureau beloofde in het voortraj
    Het projectbureau beloofde in het voortraject aan de gemeenteraad van Reimerswaal en de dorpsraad van Oostdijk een huis-aan-huiskrant uit te brengen over de werkzaamheden. Deze belofte kon het projectbureau niet waarmaken, omdat een huis-aan-huiskrant kostentechnisch niet paste in het communicatiebeleid van Zeeweringen (er waren te weinig omwonenden om deze krant rendabel te maken). In plaats daarvan liet Zeeweringen een groot artikel plaatsen in het lokale huis-aan-huisblad. Daarnaast wees het projectbureau omwonenden op de mogelijkheid zich te abonneren op de externe nieuwsbrief van Zeeweringen. Medewerkers van het projectbureau hadden deze toezegging niet mogen doen op het moment dat het als het beleid nog niet was vastgesteld. Ze hadden wel de wens kunnen inventariseren en deze intern als waardevolle inbreng kunnen meenemen.
    n als waardevolle inbreng kunnen meenemen.)
  • LLPBZ Eenduidige communicatie  + (Het projectbureau beloofde in het voortraj
    Het projectbureau beloofde in het voortraject aan de gemeenteraad van Reimerswaal en de dorpsraad van Oostdijk een huis-aan-huiskrant uit te brengen over de werkzaamheden. Deze belofte kon het projectbureau niet waarmaken, omdat een huis-aan-huiskrant kostentechnisch niet paste in het communicatiebeleid van Zeeweringen (er waren te weinig omwonenden om deze krant rendabel te maken). In plaats daarvan liet Zeeweringen een groot artikel plaatsen in het lokale huis-aan-huisblad. Daarnaast wees het projectbureau omwonenden op de mogelijkheid zich te abonneren op de externe nieuwsbrief van Zeeweringen. Het is belangrijk dat medewerkers van het projectbureau in het voortraject geen verwachtingen wekken of toezeggingen doen over communicatie met omwonenden als het beleid hiervoor nog niet is vastgesteld. Ze kunnen wel wensen van stakeholders ten aanzien van communicatie inventariseren en meenemen als waardevolle inbreng bij het vaststellen van het communicatiebeleid.
    et vaststellen van het communicatiebeleid.)
  • LLPBZ Afwatering schor  + (Het projectbureau constateerde bij de Zuid
    Het projectbureau constateerde bij de Zuidgors dat na de uitvoering water bleef staan langs vrijwel de gehele werkstrook tussen de nieuwe teen van de dijk en de rand van de oorspronkelijke schorvegetatie. Dit was het gevolg van klink en overspoeling bij gemiddeld hoogwater. Het stagnerende water was een structureel verschijnsel en maakte herstel van de begroeiing onmogelijk omdat schorplanten er niet kunnen kiemen of uitlopen. Het projectbureau controleerde voortaan de geregistreerde geulen, schorren en werkstrook strenger voorafgaand, tijdens en na de werkzaamheden.
    orafgaand, tijdens en na de werkzaamheden.)
  • LLPBZ Transport als werkzaamheden  + (Het projectbureau had in het contract bepa
    Het projectbureau had in het contract bepaald dat de aannemer pas na 15 juli (na afloop van het broedseizoen) ter hoogte van het schor mocht werken. Die clausule leidde tot discussie met de aannemer. Volgens Zeeweringen mocht hij tot 15 juli wel langs het schor rijden. De aannemer interpreteerde dat anders en vond werken en rijden hetzelfde. Daardoor koos hij andere transportroutes die tot extra transportkosten leidde. Deze kosten bracht hij in rekening bij projectbureau Zeeweringen, die het daar niet mee eens was. Na onderhandelingen werden beide partijen het eens over de hoogte van het te betalen bedrag. Projectbureau Zeeweringen leerde uit deze discussie dat het voortaan werk en transport duidelijker moest definiëren in het contract.
    delijker moest definiëren in het contract.)
  • LLPBZ Particulier eigendom  + (Het projectbureau ontdekte te laat dat een
    Het projectbureau ontdekte te laat dat een deel van de dijk particulier eigendom was. Het openstellen van het fietspad zat inmiddels definitief in het plan en was afgestemd met de omgeving. Vervolgens moest het projectbureau het plan om het fietspad open te stellen terugdraaien. Dit leidde tot teleurstelling bij één van de stakeholders (als ondernemer had hij een financieel belang bij de aanleg van het fietspad) en legde druk op de onderlinge verhoudingen. Als het projectbureau vanaf de ontwerpfase juist geïnformeerd was over mogelijke eigenaren op het dijktraject, had het rekening kunnen houden met de particuliere eigenaar en was het niet nodig geweest de plannen tussentijds de wijzigen.
    eweest de plannen tussentijds de wijzigen.)
  • LLPBZ Cultuurhistorie  + (Het projectbureau vroeg met enige regelmaa
    Het projectbureau vroeg met enige regelmaat advies bij deskundigen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ). Ook organiseerde het vanaf 2010 een jaarlijkse cultuurhistorische dag waarbij Zeeuwse professional werden uitgenodigd om de geplande dijkversterkingen te bekijken en advies uit te brengen. Op die manier werden alle cultuurhistorische objecten gestructureerd in beeld gebracht en konden ze eenvoudig in de projectplannen worden opgenomen. Input van deskundigen en samenwerking met specialistische organisaties had een grote meerwaarde voor het projectbureau.
    n grote meerwaarde voor het projectbureau.)
  • LLPBZ Schorverlaging  + (Het was beter geweest als het projectbureau al in de ontwerpfase rekening had kunnen houden met de wens om het schor te verlagen, zodat het deze werkzaamheden beter had kunnen voorbereiden.)
  • Hoedekenskerke Restant  + (Hoedekenskerke (haven))
  • Hoedekenskerke fase 1  + (Hoedekenskerke fase 1)
  • Hollarepolder  + (Hollarepolder)
  • Hoofdplaatpolder  + (Hoofdplaatpolder, Zeeuws-Vlaanderen, 1998)
  • Zuidhoek Zierikzee  + (Hoogteverschil Hillblocks levert probleem op)
  • Hydraulische randvoorwaarden Zeeland  + (Hydraulische randvoorwaarden Zeeland tbv toetsing en ontwerp)
  • IPM  + (IPM-rollen bij Projectbureau Zeeweringen)
  • LLPBZ Aangroei wier op asfalt  + (In 2012 is een onderzoek gepleegd naar de
    In 2012 is een onderzoek gepleegd naar de begroeiing van de bekleding na de dijkverbetering. Hieruit zijn de volgende conclusies overgenomen. Op het eerste gezicht lijkt het asfalt bij Westkapelle rechtstreeks begroeid. Bij nadere beschouwing blijkt dat dit genuanceerd moet worden: Darmwier (Enteromorpha) en klein roodwier (Polysiphonia, Gelidium) komen behalve op schone steen ook rechtstreeks op asfalt gehecht voor. Op asfalt vormen de groenwieren dan een monocultuur. Ook zeepokken en mosselen kunnen rechtstreeks op asfalt hechten, deze soorten vinden daarnaast een plaats in rimpels en scheuren in het asfalt en op schone koppen die uit het asfalt steken. De zeepokken en mosselen vormen a.h.w. een secundaire substraat waarop wieren zich kunnen hechten. Alle andere (veelal grotere) wiersoorten dan darmwier en de kleine roodwieren komen alleen op schone steen hetzij op secundair substraat voor. Met name zeepokken vormen een substraat waarop zich een groot deel van de groenwieren (zowel darmwier als zeesla) hechten. Door warmte-koude verschillen en expositie vindt opkrullen van het asfalt plaats rondom stenen. Op het steenoppervlak in de daarbij ontstane spleten hechten zich zowel fauna (zeepokken, mosselen, Schaalhoorn) als wieren.
    pokken, mosselen, Schaalhoorn) als wieren.)
  • LLPBZ Hillblocks  + (In 2012 zette Zeeweringen voor het eerst H
    In 2012 zette Zeeweringen voor het eerst Hillblocks op de dijk bij de Stavenissepolder. Dit nieuwe model bleek in het begin niet geheel vrij te zijn van kinderziektes. Lopende de toepassing op volgende werken is het model verbeterd. Op verzoek van PbZ zijn in overleg met de beheerder en de fabrikant afspraken gemaakt over herstel/vervanging voor de komende jaren.
    herstel/vervanging voor de komende jaren.)
  • LLPBZ Fietsers werkgebied  + (In 2013 en 2014 had Zeeweringen regelmatig
    In 2013 en 2014 had Zeeweringen regelmatig problemen met recreanten: wandelaars en fietsers die afzettingen negeerden en toch het werkgebied in gingen. Dit leidde soms tot gevaarlijke situaties. Om ongelukken te voorkomen, zette aannemers in overleg met het projectbureau bijvoorbeeld verkeersregelaars in of aanvullende hekken en waarschuwigsborden.
    aanvullende hekken en waarschuwigsborden.)
  • LLPBZ Vergunning vs contract  + (In de vergunning van de provincie Zeeland
    In de vergunning van de provincie Zeeland was bepaald dat na afronding van de dijkwerkzaamheden een dwarsafrastering geplaatst moest worden tot op het slik. Er bleek echter een hek geplaatst te zijn, aangevuld met stenen op het talud. Een handhaver van de provincie merkte op dat dit niet overeenkomstig was met de voorschriften in de vergunning. De voorschriften in de vergunning bleken af te wijken van de voorschriften in de contractstukken bij het contract. Het projectbureau had deze beter moeten controleren.
    tbureau had deze beter moeten controleren.)
  • Toetsen dijk met griend  + (In deze context worden alle cases van het toetsen van een dijk met een griend beschreven)
  • LL Geleerde lessen PBZ  + (In deze context worden de Lessons Learned verzameld van projectbureau Zeeweringen)
  • LLPBZ In depot zetten her te gebruiken blokken  + (In eerste instantie werd niet aangegeven op welke wijze blokken in depot moesten worden opgeslagen. Later is aangegeven dat de blokken moeten worden gestapeld.)
  • LLPBZ Nader onderzoek  + (In is een geavanceerde toetsing uitgevoerd
    In is een geavanceerde toetsing uitgevoerd, bestaande uit een locatie bezoek, een getij meting en een stormmeting. Op basis van de voorspelling van de stabiliteit van de granieten steenzetting bij maatgevende omstandigheden wordt deze in zijn geheel afgekeurd. Dit bleek echter een te snel gemaakte conclusie. In 2001 is een gedetailleerde toetsing uitgevoerd, gebruikmakend van de meest recente informatie over de onderhavige glooiingen. In tegenstelling tot bij de eerder uitgevoerde geavanceerde toets heeft het Projectbureau het graniet op verschillende hoogtes op het talud getoetst, niet alleen ter hoogte van de bovengrens. Hieruit is geconcludeerd dat de graniet tenminste op de lagere delen van de glooiingen gehandhaafd kan worden. Hierna is de toetsing vrijgegeven om het nieuwe ontwerp te maken. In 2002 zijn door het projectbureau twee infiltratieproeven gehouden. Deze leidden niet tot conclusies dat de bekleding onvoldoende zou zijn.
    ies dat de bekleding onvoldoende zou zijn.)
  • LLPBZ Rijden buiten werkstrook  + (In maart werd geconstateerd dat buiten het
    In maart werd geconstateerd dat buiten het werkgebied (in Natura-2000) werd gereden. Zware kranen lieten diepe sporen achter. In de toetsen stond duidelijk aangegeven dat de aannemer het gebied buiten de werkstrook niet mocht betreden. Het projectbureau had dit tijdens vergaderingen meer onder de aandacht kunnen brengen.
    gen meer onder de aandacht kunnen brengen.)
  • LLPBZ Rijden op kruin inlaag  + (Inlagen hebben een belangrijke functie voo
    Inlagen hebben een belangrijke functie voor verschillende soorten vogels. Eén van de mitigerende maatregelen is dat ter hoogte van de inlagen niet op de kruinen van de dijk gereden mag worden. Tijdens de uitvoering werd geconstateerd dat dit toch gebeurde. Het projectbureau had de aannemer hier extra op kunnen wijzen tijdens het startoverleg.
    op kunnen wijzen tijdens het startoverleg.)
  • RAAK-PRO-project Meer Waarde met Mosselen  + (Innovatie: aanleg van litorale mosselbanke
    Innovatie: aanleg van litorale mosselbanken in de Oosterschelde gebruikmakend van broed van MZI’s. Onderzocht wordt hoe een mosselbank op het litoraal kan worden aangelegd en welke (on)mogelijkheden actief langdurig beheer biedt om een meerwaarde te hebben voor commerciële productie, voor de plaatstabiliteit én voor de natuur.
    oor de plaatstabiliteit én voor de natuur.)
  • Braakmanpolder  + (Invloed van kabels en leidingen op grondradar)
  • Zierikzee  + (Inzet verkeersregelaar)
  • Stavenissepolder  + (Joanna Mariapolder, Stavenissepolder, Nieuwe- Annex- Stavenissepolder)
  • Krabbendijke  + (Karelpolder, Nieuwlandepolder)
  • Moggershil  + (Klachten over snelheidsovertredingen opgelost)
  • Eendragtpolder  + (Kleine Huissens-, Eendragtpolder; De Griete)
  • Oosterlandpolder  + (Kleine en Groote Beijerenpolder, Oosterlandpolder, Bruinissepolder)
  • Saeftinghe 1  + (Koningin Emma-/Van Alsteinpolder (Saeftinghe 1))
  • Koude- en Kaarspolder  + (Koude- en Kaarspolder)
  • Breskens Kom  + (Kritiek op radiostilte)
HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares