Stavenisse inventarisatie

Stavenisse inventarisatie
Dijkvak Stavenisse
Decompositie type
TM werkproces stap a) Inventarisatie

Activity IOR



2014 Stavenisse te verwijderen vlijlaag onder basalt
2014 Stavenisse oude bekleding fixtone met schadeplekken

Bijzonderheden

  • De begrenzing van het dijkvak aan de zuidoostelijke kant valt samen met Gemaal ‘De Noord’. De dammetjes van het gemaal maken onderdeel uit van dijktraject Stavenisse.
  • Bij de Poesdreef ter hoogte van dijkpaal 921 ligt binnendijks een depot met een tijdelijke dijkovergang.
  • Voor het dijkvak liggen de slikken van de ‘Dortsman’, met daarop sporen van bewoning uit de late ijzertijd en/of de Romeinse tijd.
  • Tussen dijkpaal 922 en dijkpaal 936 ligt het ‘Schor van de Noordpolder’ met waardevolle flora en fauna. Het schor is in beheer bij Staatsbosbeheer.
  • Bij dijkpaal 931+50 meter, dijkpaal 938, dijkpaal 943 en dijkpaal 958+50 meter zijn dijkovergangen in het traject.
  • De buitenberm van het dijktraject is onverhard.

De bekleding tussen dijkpaal 921 en dijkpaal 930+50 meter bestond uit open steenasfalt. Tussen dijkpaal 930+50 meter en dijkpaal 939 bestond de dijkbekleding helemaal uit Haringmanblokken met daarboven doorgroeistenen. Tussen dijkpaal 939 en dijkpaal 950+70 was de ondertafel van de dijk bekleed met Vilvoordse steen, ingegoten met beton. Daarboven lag basalt, eveneens ingegoten met beton. De bekleding van de boventafel bestond uit Haringmanblokken met aansluitend doorgroeistenen. Tussen dijkpaal 950+70 meter en dijkpaal 954+70 meter, ter hoogte van gemaal ‘De Noord’ bestond de dijkbekleding volledig uit Haringmanblokken met daarboven groeistenen. De dammetjes van gemaal ‘De Noord’ waren bekleed met basalt. De glooiing bij het gemaal bestond uit basaltzuilen.




De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares