Stavenisse stakeholders

Stavenisse stakeholders
Dijkvak Stavenisse
OM werkproces stap a) Stakeholders

Activity IOR



2014 Stavenisse zomerstorm tijdens uitvoering

Projectbureau Zeeweringen heeft voor dijktraject Stavenisse, net als voor alle andere dijktrajecten, een omgevingsplan gemaakt. Dat plan omvat een inventarisatie van alle stakeholders die voor dit dijktraject relevant zijn. Daarnaast staat hierin beschreven op welke manier het projectbureau deze doelgroepen geïnformeerd heeft over de werkzaamheden.

Omwonenden

Achter het dijktraject ligt een minicamping. Veel gasten komen naar deze camping om het strandje aan de buitenkant van de dijk te bezoeken en om er te vissen (tussen dijkpaal 940 en dijkpaal 954 ligt een officiële visstek). Projectbureau Zeeweringen had ter voorbereiding op de dijkversterking al in een vroeg stadium contact opgenomen met de campingeigenaar. Om het strand beter toegankelijk te maken, had de campingeigenaar graag gezien dat Zeeweringen een trap op de dijk zou aanleggen. Hij had daarvoor in het verleden al eens een verzoek ingediend bij waterschap Scheldestromen. Dat verzoek was echter afgewezen, omdat de buitenkant van de dijk en het schor stiltegebied zijn. Om diezelfde reden wees projectbureau Zeeweringen het verzoek om een trap ook af en nam het dus niet mee in het ontwerp. Campinggasten die in het weekend de camping bezochten om op het strandje achter de dijk te komen vissen, konden tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden het strand niet bereiken omdat de aannemer het werkgebied had afgezet met hekken. Volgens de campingeigenaar betekende dat minder gasten en dus inkomstenderving. Om de overlast te beperken gaf projectbureau Zeeweringen tijdens de uitvoering de campingeigenaar de sleutel van het hek. Zo was het strand in het weekend toch bereikbaar voor vissers.

Pierenspitlocatie

Voor het dijkvak tussen dijkpaal 943 en dijkpaal 955 ligt één van de grootste pierenspitlocaties van de Oosterschelde. Projectbureau Zeeweringen had vooraf met Sportvisserij Zuidwest Nederland (de vertegenwoordigende organisatie) afgesproken dat de spitlocatie tijdens de uitvoering veilig bereikbaar moest blijven. Zo moest de aannemer zorgen voor goed bereikbare parkeerplaatsen voor de pierenspitters en moesten pierenstekers zich vooraf melden bij de bouwkeet voor een veiligheidsinstructie. Daar kregen ze ook een hesje mee, zodat ze veilig via het werkgebied de pierenspitlocatie konden bereiken.





De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares