Voorhaven Hansweert

Documenten ecologie:

Bestand:PZDB-B-03084.pdf, Bestand:PZDB-B-04087.pdf, Bestand:PZDB-R-05062.pdf

Documenten randvoorwaarden:

Bestand:K-04-08-23 startnotitie Voorhaven-Hansweert.pdf, Bestand:K-05-01-04 Detailadvies invloedslibdepot voorhavenHSW.pdf, Bestand:Memo-controle-voorhaven-HSW.pdf

Voorhaven Hansweert
Omschrijving Voorhaven Hansweert
Overkoepelende context Dijkvakken Zeeland
Locatie Zuid-Beveland
Coördinaten 51° 26' 57", 4° 0' 45"
Begindijkpaal 226
Einddijkpaal 255,1
Jaar 2006
Bekleding Betonzuil, Gekantelde blokken, Betonzuil met ecotop, Overlaging met ecotop
Specifieke constructie Havendam, Haven
Voorland
Ruimtegebruik





file name
created in page
type
bibtex type
title
creator
date
hyperlink
booktitle
alt tag
chapter
organization
institution
address
location
journal
edition
publisher
howpublished
series
volume
number
crossref
description
subject Dijkvak, Dijk, Waterkering

Met de onderstaande vijf knoppen worden werkprocessen gecreëerd. Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een term die de lading dekt.

 

 

 

 




Dit dijkvak omvat het ontwerp van de nieuwe bekledingen voor de Zuidelijke Voorhaven te Hansweert dat aan de noordzijde van de Westerschelde ligt. De Zuidelijke Voorhaven Hansweert is gelegen in de gemeente Reimerswaal. De totale lengte van het traject bedraagt circa 3200 meter. De voorhaven vormt de monding van het Kanaal door Zuid-Beveland en wordt begrensd door de Sluizen van Hansweert. Het dijktraject is gelegen tussen dp 226 en dp 255,1. Het traject sluit aan de oostzijde aan op het in 2002 verbeterde dijktraject Kruiningenpolder-west en aan de westzijde wordt het werk beëindigd ter plaatse waar het slibdepot begint. Het aansluitende korte dijkvak aan de westzijde van het depot wordt in 2015 aangepakt. Aan de oostzijde van de havenmonding bevindt zich een havendam. Deze dam oefent een golfreducerende invloed uit op de golfcondities in de voorhaven.

Bijzonderheden:

  • De West- en Oosthavendijk en de Oosthavendam zijn eigendom van en in beheer bij Rijkswaterstaat, Dienst Zeeland, District Schelde-Rijn.
  • Er zijn enige proefvakken aangelegd om te bezien met welk materiaal het best gepenetreerde breuksteen kan worden afgestrooid als alternatief van het schoonmaken van koppen.
  • Ook wordt een proefvak aangelegd van gepenetreerde breuksteen om te bezien of hierdoor de kwaliteit van de radarbeelden negatief wordt beïnvloed.

Kerndocumenten




De View-Navigation (VN) pagina's.


HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares