Waarde- en Westveerpolder

Documenten ecologie:

Bestand:PZDT-B-00154 ontw.pdf, Bestand:PZDT-B-00234 inv.pdf, Bestand:PZDT-M-99124 inv.pdf

Documenten randvoorwaarden:
Waarde- en Westveerpolder
Omschrijving Waarde- en Westveerpolder
Overkoepelende context Dijkvakken Zeeland
Locatie Zuid-Beveland
Coördinaten 51° 24' 51", 4° 3' 49"
Begindijkpaal 146
Einddijkpaal 185
Jaar 2001
Bekleding Betonzuil, Gekantelde blokken, Betonzuil met ecotop
Specifieke constructie Nol, Haven
Voorland Schor, Slik, Stroomgeul
Ruimtegebruik





file name
created in page
type
bibtex type
title
creator
date
hyperlink
booktitle
alt tag
chapter
organization
institution
address
location
journal
edition
publisher
howpublished
series
volume
number
crossref
description
subject Dijkvak, Dijk, Waterkering

Met de onderstaande vijf knoppen worden werkprocessen gecreëerd. Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een term die de lading dekt.

 

 

 

 




Het dijktraject van de Waarde Westveerpolder ligt in Zuid-Beveland, in het beheersgebied van het Waterschap Scheldestromen, tijdens de aanleg in het Waterschap Zeeuwse Eilanden. De dijk is gelegen aan de Westerschelde, ten oosten van de voormalige veerhaven van Kruiningen, bij het dorpje Waarde. Het gedeelte dat is geselecteerd voor verbetering heeft een lengte van ongeveer 3900 m. Het traject ligt tussen dp 146 + 25 bij het schor van Waarde (oostelijke begrenzing) en dp 185 + 10 bij de aansluiting op de Oost Inkelenpolder (noordwestelijke begrenzing). Ter hoogte van dijkpaal 158 ligt het getijde haventje van Waarde met daar in een uitwateringssluis. Het aangrenzende dijktraject ten westen wordt in een later stadium verbeterd. Het aangrenzende gedeelte ten oosten werd volgens de destijds geldende scope niet verbeterd omdat er geen bekleding lag (groene dijk, schor van Waarde). In 2015 is dit deel evenwel aangepakt.

Bijzonderheden:

  • Grote stukken zijn geavanceerd getoetst. Op basis daarvan zijn gedeelten goedgekeurd en andere delen definitief afgekeurd en binnen dit project vervangen.
  • Er zijn enige strekkingen waar alternatieve teenconstructies worden aangelegd. Het gaat om betonnen teenelementen, betonnen balkelementen en betonnen damwandelementen.
  • Tijdens de dijkversterking is op een deel van de dijk een proefvak aangelegd van breuksteen en beton. Gedurende een tiental jaren is deze bekleding gemonitord en het blijkt dat het resultaat niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Daarom heeft het projectbureau dit gedeelte in 2012 opnieuw aangepakt.




Kerndocumenten




De View-Navigation (VN) pagina's.


HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares