Schorerpolder communicatie: verschil tussen versies

(Created page with "{{OM Werkproces |Context=Schorerpolder |OM werkproces stap=f) Communicatie }} {{Paragraphs show}} {{Heading |Heading nl=Communicatie }} {{Paragraph |Paragraph number=1 |Paragr...")
 
Regel 12: Regel 12:
 
|Paragraph=Algemene informatie over dit project is te vinden in het [[media:Omgevingsplan_Schorerpolder.pdf|Omgevingsplan]]
 
|Paragraph=Algemene informatie over dit project is te vinden in het [[media:Omgevingsplan_Schorerpolder.pdf|Omgevingsplan]]
 
}}
 
}}
  +
  +
{{VN query}}

Versie van 18 jul 2014 om 09:39

Schorerpolder communicatie
Dijkvak Schorerpolder
OM werkproces stap f) Communicatie

Activity IOR



In het omgevingsplan zijn alle stakeholders met bijbehorende communicatiemiddelen en deadlines opgenomen. Het projectbureau heeft voor dit dijktraject verschillende communicatiemiddelen ingezet, zoals informatieborden, social media en persoonlijke gesprekken.

Het duurde lang voordat er duidelijkheid was over de start van de werkzaamheden. Het opstellen van het omgevingsplan raakte daardoor op de achtergrond. Toen eenmaal besloten was het dijktraject in 2013 te versterken, was er relatief weinig tijd om dit plan op te stellen. Omdat het een klein traject was in een onbewoond gebied leidde dit niet tot problemen.

Stakeholders

De omgeving van het dijktraject Schorerpolder bestaat uit een natuurgebied, polders en een haven- en industriegebied. Het was daardoor de enige dijkversterking van Zeeweringen, die geen overlast voor omwonenden met zich meebracht.

Fort Rammekens

Aan de zuidzijde van het dijktraject ligt Fort Rammekens, een historisch zeefort. Gelijktijdig met de dijkversterking werd dit fort gerenoveerd en moest het dus bereikbaar blijven. Al in het voortraject voerde Zeeweringen overleg met de beheerder van het fort. Projectbureau Zeeweringen richtte een deel van de parkeerplaatsen vlakbij de ingang van het fort in als depot. Ter compensatie pachtte Zeeweringen tijdelijk een stukje grond van een boer, dat tegenover deze parkeerplaatsen lag. De aannemer richtte die grond in als tijdelijke parkeervoorziening voor het fort.

Recreanten

Fietsers en wandelaars maken veel gebruik van dijktraject Schorerpolder, de Westelijke Sloehavendam en het nabijgelegen strandje. Tijdens de uitvoering zorgde Zeeweringen ervoor dat de havendam en het strandje bereikbaar bleven. Voor fietsverkeer gold er een omleiding. Het dijktraject en de weg binnendijks waren afgesloten voor fietsers. Fietsers negeerden deze verboden massaal.





De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares