St. Philipsland uitvoering: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Context VN |Model link=St. Philipsland uitvoering }} {{Context VN show}}')
 
 
Regel 1: Regel 1:
  +
 
{{Context VN
 
{{Context VN
 
|Model link=St. Philipsland uitvoering
 
|Model link=St. Philipsland uitvoering
 
}}
 
}}
 
{{Context VN show}}
 
{{Context VN show}}

Huidige versie van 19 dec 2016 om 15:02


Context VN set links: model = St. Philipsland uitvoering


Set VN link, Property name = Supercontext, Property VN name = Supercontext

Model link = St. Philipsland uitvoering

Result =

End Set VN link






Betonnen damwand

De betonnen damwand in de haven had een stabiliteitsprobleem, dat veroorzaakt werd door het feit dat de haven in de loop der jaren wat dieper was geworden. Om dat op te lossen bracht de aannemer langs de damwand een versteviging aan, die bestond uit breuksteen met gietasfalt.

Strand

Om de glooiingsconstructie ter hoogte van het strand te kunnen vernieuwen, moest de aannemer het zand dat daar lag aan de kant zetten. Na afloop van het werk verwijderde hij alle vuil en stenen uit het zand en bracht het weer terug op het strand. Om het strand netjes achter te laten, legde hij daaroverheen een nieuwe laag zand. Dit zand was nog niet begroeid met helmgras en stoof bij wind vanuit het zuidoosten over de dijk het dorp in. Projectbureau Zeeweringen ontving hierover veel klachten. Om de zandoverlast voor het dorp te beperken, plaatste de aannemer vervolgens stuifschermen.

Basaltglooiing

In het dijktraject lag een stuk basaltglooiing dat goed getoetst was, maar wel deels herzet moest worden. Tijdens de uitvoering bleek dat de kwaliteit van het basalt niet helemaal goed was. Daardoor was het lastig om het te herzetten. In plaats daarvan koos Zeeweringen voor een eenvoudige en efficiënte oplossing: het overlagen van het basalt met extra breuksteen. Zo hoefde de aannemer het oude basalt niet te verwijderen en geen grondverbetering uit te voeren.

Duurzame betonzuilen

In het dijktraject verwerkte Zeeweringen duurzame betonzuilen. Deze zuilen bestonden uit een betonmengsel waarin secundaire bouwstoffen waren toegepast Het aanpassen van de mengselsamenstelling was niet in één keer goed verlopen, waardoor de kwaliteit van enkele zuilen niet goed was. Deze zuilen moesten vervangen worden. Naar aanleiding daarvan startte de leverancier van de betonzuilen een monitoringprogramma voor het dijkvak.

Vandalisme

Tijdens de werkzaamheden werd in de beginfase vaak diesel uit de kranen gestolen. Om dit te voorkomen, besloot de aannemer niet meer ’s avonds, maar ’s morgens vroeg te tanken. De kranen werden ’s avonds met een bijna lege tank achter gelaten en de doppen van de tanks gingen niet op slot. Zo werd het openbreken van doppen en het stelen van diesel voorkomen. Naast diefstal was er ook af en toe sprake van vernielingen en het in brand steken van materialen, zoals geotextiel.



HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares