Philipsdam Zuid stakeholders: verschil tussen versies

 
Regel 58: Regel 58:
 
{{Nocite|resource=File:PZDB-B-14060_Besluit_Waterwet_projectplan_Philipsdam_zuid_PZDB-R-13233.pdf|name=Besluit Waterwet projectplan Philipsdam zuid}}
 
{{Nocite|resource=File:PZDB-B-14060_Besluit_Waterwet_projectplan_Philipsdam_zuid_PZDB-R-13233.pdf|name=Besluit Waterwet projectplan Philipsdam zuid}}
 
{{Nocite|resource=File:Transportroute_Philipsdam_zuid.pdf|name=Transportroute Philipsdam Zuid}}
 
{{Nocite|resource=File:Transportroute_Philipsdam_zuid.pdf|name=Transportroute Philipsdam Zuid}}
{{Nocite|resource=File:PZDT-R-13233 ontw Projectplan Philipsdam Zuid.pdf|name=Projectplan Philipsdam Zuid}}
+
{{Nocite|resource=File:PZDT-R-13233 ontw Projectplan Philipsdam Zuid.pdf|name=Projectplan Philipsdam Zuid}}{{Nocite|resource=File:omgevingsplan Philipsdam Zuid ano.pdf|name=omgevingsplan Philipsdam Zuid ano}}
{{Nocite|resource=File:Omgevingsplan_Philipsdam_Zuid.pdf|name=Omgevingsplan Philipsdam Zuid}}
 
 
}}
 
}}
   
 
{{VN query}}
 
{{VN query}}

Huidige versie van 1 mrt 2017 om 11:23

Philipsdam Zuid stakeholders
Dijkvak Philipsdam Zuid
OM werkproces stap a) Stakeholders

Activity IOR



Omgevingsplan

Projectbureau Zeeweringen heeft voor dijktraject Philipsdam Zuid, net als voor alle andere dijktrajecten, een omgevingsplan gemaakt (zie referenties). Dat plan omvat een inventarisatie van alle stakeholders die voor dit dijktraject relevant zijn. Daarnaast staat hierin beschreven op welke manier het projectbureau deze doelgroepen geïnformeerd heeft over de werkzaamheden.

Recreanten

Informatiebord langs fietsroute
Het grasveld bij het laagbekken aan de buitenzijde van de dijk en de daarnaast gelegen parkeerplaats tussen dijkpaal 523 en dijkpaal 524+50 meter, worden gebruikt voor recreatie. Tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden waren het grasveld en de parkeerplaats niet bereikbaar voor recreanten, omdat de aannemer de parkeerplaats als depot gebruikte.

Projectbureau Zeeweringen rondde zijn werkzaamheden in april af, voordat het recreatieseizoen begon en veroorzaakte daardoor geen overlast voor recreanten.

Bushalte

Net buiten het werkgebied van projectbureau Zeeweringen stond een bushalte, die hoofdzakelijk gebruikt werd door recreanten. Om te voorkomen dat recreanten bij de bushalte zouden uitstappen, nam busmaatschappij Connexxion in overleg met het projectbureau de halte tijdelijk uit de route.

Mobiele frietkraam

Op het parkeerterrein, dat in gebruik was als depot, staat normaal gesproken regelmatig een mobiele frietkraam. De eigenaar heeft hiervoor een vergunning van Rijkswaterstaat. Vanwege de werkzaamheden van projectbureau Zeeweringen kon die er tijdelijk niet staan. Voorafgaand aan de werkzaamheden voerde het projectbureau overleg met de eigenaar van de frietkraam. Hij had begrip voor het feit dat hij tijdelijk niet op de Philipsdam terecht kon. Hij had voor zijn frietkraam ook een standplaats in Oude Tonge en besloot tijdens de werkzaamheden op de Philipsdam alleen in Oude Tonge te gaan staan. Vóór het hoogseizoen rondde projectbureau Zeeweringen zijn werkzaamheden af. Hierdoor heeft de eigenaar van de frietkraam nauwelijks tot geen inkomstenderving gehad en geen aanspraak hoeven maken op nadeelcompensatie. Tijdens het gesprek met projectbureau Zeeweringen vertelde hij dat er maar één afvalcontainer op de parkeerplaats stond. Die was gauw vol en daardoor lag er vaak afval op de grond. Hij ruimde dat zelf op, maar zou het fijn vinden als daar een andere oplossing voor zou komen. Projectbureau Zeeweringen nam herhaaldelijk contact op met areaalbeheerder van de dam en andere collega’s bij Rijkswaterstaat om te informeren naar een oplossing. Hierop kwam helaas geen reactie. Het projectbureau bood hiervoor zijn excuses aan bij de eigenaar van de frietkraam.

Mosselvissers

Voor het dijkvak lagen mosselpercelen en mosselzaadinvanginstallaties. Projectbureau Zeeweringen maakte vooraf afspraken met de mosselvissers/eigenaren van deze percelen over de aanvoerroute over het water en de fasering van het project. De aannemer richtte de aanvoerroute over het water zo in, dat de mosselpercelen ongemoeid bleven. Bovendien zou hij ervoor zorgen dat alle materiaal vóór 1 april ter plaatse zou zijn. Vanaf dat moment moesten de mosselen met rust gelaten worden. Tijdens de uitvoering bleek de datum van 1 april niet haalbaar en werd hij met één week overschreden. Het niet nakomen van deze afspraak loste de aannemer zelf in goed overleg met de mosselvissers op.

Pachter

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kwam projectbureau Zeeweringen erachter dat er een pachter op de dijk zat. Uit navraag bleek dat Rijkswaterstaat, de eigenaar van de dijk, een contract heeft met een andere overheidsinstantie waarin deze pacht is geregeld. Het projectbureau maakte vervolgens zelf afspraken met de pachter, onder meer over compensatie. Dat was nodig, omdat het grasoppervlak op de dijk minder was geworden door het aanbrengen van een onderhoudsstrook. Bovendien kon de pachter tijdelijk niet maaien. Daardoor had, maar heeft hij ook in de toekomst, minder grasopbrengst en derft hij inkomsten.









De View-Navigation (VN) pagina's.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares