Ontwerp



Set VN link, Property name = Context, Property VN name = Context

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result = Walsoorden VN

End Set VN link


Set VN link, Property name = Produces, Property VN name = Produces

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result =

End Set VN link


Set VN link, Property name = Consumes, Property VN name = Consumes

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result =

End Set VN link


Set VN link, Property name = Part of, Property VN name = Part of

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result = Walsoorden VN

End Set VN link


Set VN link, Property name = Instance of, Property VN name = Instance of

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result =

End Set VN link


Set VN link, Property name = Concerns, Property VN name = Concerns

Model link = Walsoorden Ontwerp

Result =

End Set VN link










Walsoorden, hoog water op de kade
Walsoorden, haventerrein
Walsoorden, bovenbeloop open steenasfalt

In het detailadvies worden de hydraulische randvoorwaarden aangegeven. Hierbij is uitgegaan van het behoud van de havendammen onder maatgevende omstandigheden. In een vroeg stadium is het ontwerp doorgenomen met het waterschap. De waarden in de ontwerpnota zijn afkomstig uit de revisie.

De afgekeurde bekleding ligt voor het overgrote deel op het haventerrein. Deze bekleding kan worden versterkt, echter omdat er op het haventerrein veel bebouwing en particulier eigendom aanwezig zijn wordt deze optie niet haalbaar geacht. Uitgangspunt van het ontwerp is het toestaan van beperkte erosie op het haventerrein tot maximaal 1 m. De teenconstructie van de nieuwe bekleding op het bovenbeloop zal daarom verdiept worden aangebracht. Daar waar een stormvloedberm op ontwerppeil ontbreekt wordt de bekleding normaliter doorgezet tot aan ontwerppeil + ½ Hs. Omdat de kruin ongeveer op deze hoogte ligt wordt de bekleding doorgezet tot de buitenknik van de kruin.

In de huidige situatie komt de weg aan de zuidzijde van de haven (nabij het gebouw van de havenmeester) meerdere malen per jaar onder water te staan en vormt daardoor een belemmering voor de bereikbaarheid door o.a. de beheerder. De gehele weg zal over een lengte van ca. 300m worden opgehoogd tot ontwerppeil (NAP +6,80m). De toegang naar het haventerrein nabij dp238 komt hierdoor te vervallen. Gemeente Hulst wordt als medegebruiker gevraagd of deze afrit/oprit kan vervallen.

Plaatselijk wordt de kruin verhoogd met 1,0 tot 1,5m. Om een minimaal ruimtebeslag te realiseren worden taludhellingen zo steil mogelijk (1:2,5) opgezet en wordt de wegconstructie versmald van 5,90m naar 4,0m. Dit is mogelijk omdat vrachtverkeer (door het ontbreken van een afrit) geen gebruik meer zal maken van deze weg.

Het gebouw van de havenmeester staat in het talud van het dijklichaam. De aanwezigheid van een gebouw in het talud is een onwenselijke situatie, het zal daarom worden gesloopt.

Er wordt alleen een bekleding aangebracht op het boven beloop van de achterliggende hoogwaterkering. Deze bekleding dient uit ecologisch oogpunt van open structuur te zijn en na afdekken met grond te worden voorzien van een grasbekleding. Alleen het materiaal open steenasfalt is geschikt om op het boven beloop te worden toegepast. Derhalve zijn er geen bekledingsalternatieven opgesteld.








Referenties


HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares