Project BwLN: kennisontwikkeling: verschil tussen versies

Regel 33: Regel 33:
   
 
''' Werkpakket 1'''
 
''' Werkpakket 1'''
* Aan de deelvragen 'In hoeverre is BwLN een typisch Nederlands concept?' en 'In hoeverre kan de BwLN-benadering elders in de wereld worden toegepast?', is geen expliciete aandacht besteed. Deze vragen zijn niet expliciet beantwoord; wel is er in de eerste periode een overzicht gemaakt van Building with Nature projecten die op dat moment bekend waren.Verder heft de heeft in deze periode gelegen op het vullen van de DeltaExpertise-site van [[Building with Nature VN| Building with Nature]]. Uit de publicaties en congresbezoek blijkt echter wel duidelijk dat ook elders in de wereld aandacht is voor het gebruik van kustecosystemen voor kustveiligheid.  
+
* Aan de deelvragen 'In hoeverre is BwLN een typisch Nederlands concept?' en 'In hoeverre kan de BwLN-benadering elders in de wereld worden toegepast?', is geen expliciete aandacht besteed. Deze vragen zijn niet expliciet beantwoord; wel is er in de eerste periode een wereldwijd overzicht gemaakt van Building with Nature projecten die op dat moment bekend waren. Verder heft de heeft in deze periode gelegen op het vullen van de DeltaExpertise-site van [[Building with Nature VN| Building with Nature]]. Uit de publicaties en congresbezoek blijkt echter wel duidelijk dat ook elders in de wereld aandacht is voor het gebruik van kustecosystemen voor kustveiligheid.  
 
* De paper over ''nature-based flood defences'' zal worden omgewerkt tot een hoofdstuk in een PEDDR-boek (Partnership for Environment and Disaster Risk Reduction (UNEP)) over Ecosystems and Disaster Risk Reduction.
 
* De paper over ''nature-based flood defences'' zal worden omgewerkt tot een hoofdstuk in een PEDDR-boek (Partnership for Environment and Disaster Risk Reduction (UNEP)) over Ecosystems and Disaster Risk Reduction.
 
* Het Building with ''Living'' Nature concept is steeds benaderd in de context van het overkoepelende concept Building with Nature.  
 
* Het Building with ''Living'' Nature concept is steeds benaderd in de context van het overkoepelende concept Building with Nature.  

Versie van 20 nov 2014 om 17:36

Project BwLN: kennisontwikkeling
Context Project BwLN
Decompositie type IOR

Activity



De nadruk lag in dit onderzoeksproject vooral op versterking van praktijkgerichte Building with Living Nature-kennisbasis voor daadwerkelijke toepassing door professionals, voortbouwend op praktijkproeven. Dit project realiseerde aanvullende kennis en samenhang gericht op toepassing door professionals in het Delta systeem. De centrale onderzoeksvraag was: Hoe kan de kennis van ‘Building with Living Nature’ toepasbaar worden gemaakt voor de professional? Deze onderzoeksvraag is nader gespecificeerd in vier deelvragen:

  1. Welke ‘Building with Living Nature’ concepten zijn beschikbaar in relatie tot handhaving van waterveiligheid en versterking van andere functies, wat is hun onderbouwing, wat ontbreekt daarin voor toepassing in de werkpraktijk? Welk aanvullend onderzoek is nodig om hierin te voorzien? Dit is uitgewerkt in Werkpakket 1: Concepten;
  2. Welke eisen en wensen stellen professionals (uitvoerders, beheerders, ontwikkelaars) aan waterbouwkundige oplossingen en hoe kunnen deze worden omgevormd tot een bruikbaar toetsingskader voor analyse van Building with Living Nature concepten, plannen en bestekken? Hoe kan vanuit het toetsingskader een aanbestedingskader worden opgesteld? Dit is uitgewerkt in Werkpakket 2: Toetsingskader;
  3. Welke praktijkproeven van toepassing van Building with Living Nature zijn bekend, wat is hun onderbouwing, wat ontbreekt daarin voor toepassing in de werkpraktijk? Welke aanvullende gegevens zijn nodig om de praktijkproeven op te waarderen tot standaard toepasbare methoden en technieken? Dit is vooral uitgewerkt in Werkpakket 3: Praktijkproeven;
  4. Hoe kan de kennis en ervaring over de concepten, de praktijkproeven, het toetsingskader en het aanbestedingskader ontsloten worden, beschikbaar gemaakt worden en gebruikt worden door (toekomstige) professionals. Wat is hiervoor een bruikbaar instrumentarium (‘toolbox’) en hoe gaan professionals deze gebruiken? Dit is uitgewerkt in Werkpakket 4: Kennismanagement.


In de onderstaande figuur is de structuur van dit onderzoeksproject en de relatie tussen de werkpaketten schematisch weergegeven.

Structuur van het project met de relatie tussen de werkpaketten




De View-Navigation (VN) pagina's.



Draagt bij aan.

Draagt bij aan Project BwLN: meerwaarde voor de beroepspraktijk
Waarde +
Opmerkingen


Draagt bij aan.

Draagt bij aan Project BwLN: meerwaarde voor het onderwijs
Waarde +
Opmerkingen


Draagt bij aan.

Draagt bij aan Project BwLN: meerwaarde voor onderzoek
Waarde +
Opmerkingen


Connectie.

Connectie type sync
Connecteert naar Project BwLN: vraagarticulatie en vraagsturing,
Conditie
Opmerkingen


De pagina's die linken naar deze pagina.

HZ University of Applied Sciences
Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Projectbureau Zeeweringen
Waterschap Scheldestromen
Provincie Zeeland
Deltares